Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 12.06.2019 година

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 12.06.2019 година

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија на кој освен информации за тековните активности на Редот се изврши и: прием на двајца Новиси, издигнување на двајца Новиси во Штитоносци, поставување на еден Витез и именување на еден офицер. Нека им е среќно.

 

Активности

26.09.2019

Неформални средби и дружења организирани од Редот

Повеќе »

26.09.2019 година – Скопје, Презентација со наслов “РЕДОТ НА ХРАМОТ“ подготвена и образложена од Брат Илија Перков на последната неформална средба на Големиот Приорат на Македонија одржана во Шато Камник.

Повеќе »

08.09.2019

Голем Годишен Интернационален Собор на Витезите Темплари од Ерусалем , 6/7.09.2019, Белград, Србија

Повеќе »

13.06.2019

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 12.06.2019 година

Повеќе »

28.04.2019

ХРИСОС ВОСКРЕСНА!

НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА!

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ВЕЛИГДЕН!

Повеќе »

Контакт© 2019 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae