2020 година, Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на Редот, КУМ ДИМИТАР АНАСТАСОВСКИ

05.01.2020 година, Скопје – Како и секоја година на 5-ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Ред.

Годинава во Црквата Цв.Димитрија во н.Центар се одржа традиционалното осветување на лебот, а Кумот Димитар Анастасовски го предаде кумството на Големиот Приор Снежана Зечевиќ. Нека и е честито кумството.

 

Активности

17.04.2022

Dear Brothers and Sisters,

Let the resurrection of our Lord lift us from loneliness and weakness and lead us to strength, beauty and happiness. Allow the resurrection miracle to fill your hearts with love, hope, and joy.

CHRIST IS RISEN!

Повеќе »

14.04.2022

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 14.04.2022 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Повеќе »

07.01.2022

Божикна честитка од Големиот Приор на Македонија Снежана Зечевиќ.

Честит Божик браќа и сестри. Христос Васкресе!

05.01.2022

05.01.2021 година, Скопје – Како и секоја година на 5-ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Ред.

Повеќе »

01.01.2022

Среќна Нова 2022ра година почитувани браќа и сестри!

Повеќе »

Контакт© 2022 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae