Интернационална Инвеститура и Годишен Собор на витези Темплари, Охрид, септември 2016 година

Големиот приорат на Македонија на витезите темплари на Ерусалим (O.S.M.T.H.) од 2-ри до 4-ти септември 2016 г. во Охрид, беше домаќин на над 150 витези Темплари од целиот свет.

Тие присуствуваа на Големиот годишен интернационален собор на витези Темплари, што за првпат во историјата на темпларството се одржува во Македонија и воопшто на балканските простори.


ОХРИД 24: Несекојдневен настан – Витези темплари од 17 земји се собраа во Охрид

Телевизија НОВА: Годишен собир на витези-темплари во Охрид

Факултети.мк: Витези-темплари од целиот свет пристигнаа во Охрид

Факултети.мк: Интервју, Снежана Зечевиќ, Голем Приор на Македонија: Чесност, доблест, скромност и по 900 години се главни одлики на модерните витези темплари

Активности

24.03.2023

03.2023 година – Париз, на Гала вечерата, нс којс присуствуваше и делегација на Големиот Приорат на Македонија предводена од Големиот Приор Снежана Зечевиќ, OSMTH на Фондацијата Enfants Cancers Sante и донираше 11.000 евра за децата заболени од карцином .

Повеќе »

Годишен Собор и Чествување на Jacques De Molay, Париз 03.2023 година

Повеќе »

09.03.2023

TEMPLIERS LE BEAUCEANT EST EN BERNE
FORMER GRAND PRIOR OF GERMANY
Knight Grand’Cross Brother Manfred F. BIEWER
March 2023

Повеќе »

03.03.2023

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 02.03.2023 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Повеќе »

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 02.03.2023 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Повеќе »

Контакт© 2023 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae