Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 14.03.2019 година

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 14.03.2019 година

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија на кој освен информации за тековните активности на Редот се изврши и: прием на тројца Новиси, издигнување на тројца Новиси во Штитоносци, поставување на еден Витез и доделување обележја и дипломи за Орден ГОЛЕМ КРСТ на двајца брака. Нека им е среќно.

 

Активности

25.03.2019

Годишен Собор и Чествување на Jacques De Molay, Париз 23.03.2019 година

Делегација на Големиот Приорат на Македонија на 23ти и 24ти Март 2019 година година отпатува во Париз каде присуствуваше на големиот Интернационално Собор и традиционалното чествување на Jacques De Molay.

Повеќе »

15.03.2019

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 14.03.2019 година

Повеќе »

14.02.2019

Неформална средба на Редот, одржана во Скопје на 14.03.2019 година

Повеќе »

06.01.2019

5-ти јануари, Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на Редот.

Повеќе »

15.12.2018

14.12.2018 година – Скопје, Презентација со наслов “ИСТОРИЈА И СИМБОЛИЗАМ НА ТЕМПЛАРСКИТЕ МЕЧОВИ“ подготвена и образложена од Брат Дарио Милески на последната неформална средба на Големиот Приорат на Македонија одржана во Шато Камник.

Повеќе »

Контакт© 2019 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae