Изборен Собор на OSMTH, Париз 27/28.10.2023 година

Свечен ИЗБОРЕН Собор на OSMTH се одржа во Париз на 27ми и 28 Октомври 2023 година.

На Изборниот Собор во Париз, на кој присуствуваше Големиот Пртиор на Големиот Приорат на Македонија с. Снежана Зечевиќ, беше избран и устоличен 53тиот Голем Мајстор на OSMTH братот Jacques Dubos, Голем Приор на  Приоратот на Швајцарија. Му посакуваме успех и да не води мудро, разумно и одлучно во нови предизвици.

Да живее Витезот!

*nnDnn*

Активности

04.02.2024

Годишен Меѓународен Собор на OSMTH, Рим, Италија 03.02.2024 година

Повеќе »

26.01.2024

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 25.01.2024 година.

Повеќе »

06.01.2024

05.01.2024 година, Скопје – Како и секоја година на 5-ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Ред.

Повеќе »

16.11.2023

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 15.11.2023 година.

Повеќе »

28.10.2023

Свечен ИЗБОРЕН Собор на OSMTH се одржа во Париз на 27ми и 28 Октомври 2023 година.

Повеќе »

Контакт© 2024 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae