Активности

03.07.2018

Денеска, 3ти Јули 2018 година, делегација на Редот, предводена од Големиот Приор, присуствуваше на празнувањето на денот на Св.Наум во Црквата Св.Наум во Радишани, Скопје.

Повеќе »

07.06.2018

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 06.06.2018 година

Повеќе »

19.05.2018
28.03.2018

Неформални средби и дружења организирани од Редот

Повеќе »

10.03.2018

900 Години од оснивање на Редот, Париз 10.03.2018

Делегација на Големиот Приорат на Македонија на 10.03.2018 година отпатува во Париз каде присуствува на големото Интернационално одбележување на 900 годишнината од оснувањето на Редот.

Повеќе »

28.02.2018

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 28.02.2018 година

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија на која освен информации за тековните активности на Редот се изврши и прием на 1 Новис и издигнување на 5 Новиси во Штитоносци.

Повеќе »

Излагање на темата Наследството на Редот подготвено и презентирано од б.Јовановски Филип.

Повеќе »

05.01.2018

5-ти јануари, Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на Редот.

Повеќе »

Контакт© 2018 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae