Изборен Собор на OSMTH, Париз 27/28.10.2023 година

Свечен ИЗБОРЕН Собор на OSMTH се одржа во Париз на 27ми и 28 Октомври 2023 година.

На Изборниот Собор во Париз, на кој присуствуваше Големиот Пртиор на Големиот Приорат на Македонија с. Снежана Зечевиќ, беше избран и устоличен 53тиот Голем Мајстор на OSMTH братот Jacques Dubos, Голм Приор на  Приоратот на Швајцарија. Му посакуваме успех и да не води мудро, разумно и одлучно во нови предизвици.

Да живее Витезот!

*nnDnn*

Активности

16.11.2023

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 15.11.2023 година.

Повеќе »

28.10.2023

Свечен ИЗБОРЕН Собор на OSMTH се одржа во Париз на 27ми и 28 Октомври 2023 година.

Повеќе »

26.09.2023

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 25.09.2023 година.

Повеќе »

02.09.2023

Годишен Меѓународен Собор на OSMTH, Букурешт, Романија, 02.09.2023 година

Повеќе »

24.03.2023

03.2023 година – Париз, на Гала вечерата, нс којс присуствуваше и делегација на Големиот Приорат на Македонија предводена од Големиот Приор Снежана Зечевиќ, OSMTH на Фондацијата Enfants Cancers Sante и донираше 11.000 евра за децата заболени од карцином .

Повеќе »

Контакт© 2023 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae