Почивај во мир Брату БЛАГОЈА БРАЈАНОВСКИ

Нашиот Брат,

Витезот БЛАГОЈА БРАЈАНОВСКИ од Големиот Приорат на Македонија, нé напушти и вчера го испративме во неговиот вечен дом.

Изгубивме верен Витез, почитуван професор и писател, но пред сé, ВЕРЕН ДРУГАР И ПРИЈАТЕЛ. Ќе го паметиме по неговите дела.

Почивај во мир и некати е светол патот до вечноста.

 V I V E   L E   C H E V A L I E R !

проф. др Благоја Брајановски е роден на 01.08.1934 година во село Мегленци, Битолско. Завршил Средно земјоделско училиште, Филозофски и Правен факултет во Скопје, магистрирал на Универзитетот во Брадфорд, Велика Британија, а  докторирал на Правниот факултет во Скопје. Бил универзитетски професор, член на Универзитетскиот сенат на Универзите­тот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје (два мандата). Објавил: 38 книги (со околу 8.000 страници) и над 78 научни трудови. Добитник е на Повелба за Животно дело (Петтата пелагонска култу­рно – на­у­чна средба).

Активности

04.02.2024

Годишен Меѓународен Собор на OSMTH, Рим, Италија 03.02.2024 година

Повеќе »

26.01.2024

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 25.01.2024 година.

Повеќе »

06.01.2024

05.01.2024 година, Скопје – Како и секоја година на 5-ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Ред.

Повеќе »

16.11.2023

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 15.11.2023 година.

Повеќе »

28.10.2023

Свечен ИЗБОРЕН Собор на OSMTH се одржа во Париз на 27ми и 28 Октомври 2023 година.

Повеќе »

Контакт© 2024 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae