Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 14.04.2022 година

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 14.04.2022 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Потоа продолжи со Свечен Ритуал на Редот на кој беа споделени информации од делегацијата која присуствуваше на Чествувањето на Жак Де Моле во Париз, информации за тековните активности на Редот, идни планови, проекти и обврски на членовит

Да живее Витезот!

Активности

04.02.2024

Годишен Меѓународен Собор на OSMTH, Рим, Италија 03.02.2024 година

Повеќе »

26.01.2024

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 25.01.2024 година.

Повеќе »

06.01.2024

05.01.2024 година, Скопје – Како и секоја година на 5-ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Ред.

Повеќе »

16.11.2023

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 15.11.2023 година.

Повеќе »

28.10.2023

Свечен ИЗБОРЕН Собор на OSMTH се одржа во Париз на 27ми и 28 Октомври 2023 година.

Повеќе »

Контакт© 2024 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae