Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 17.05.2022 година

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 17.05.2022 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Потоа продолжи со Свечен Ритуал на Редот на кој беа споделени информации за тековните активности на Редот, идни планови, проекти и обврски на членовите.

Да живее Витезот!

Активности

24.03.2023

03.2023 година – Париз, на Гала вечерата, нс којс присуствуваше и делегација на Големиот Приорат на Македонија предводена од Големиот Приор Снежана Зечевиќ, OSMTH на Фондацијата Enfants Cancers Sante и донираше 11.000 евра за децата заболени од карцином .

Повеќе »

Годишен Собор и Чествување на Jacques De Molay, Париз 03.2023 година

Повеќе »

09.03.2023

TEMPLIERS LE BEAUCEANT EST EN BERNE
FORMER GRAND PRIOR OF GERMANY
Knight Grand’Cross Brother Manfred F. BIEWER
March 2023

Повеќе »

03.03.2023

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 02.03.2023 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Повеќе »

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 02.03.2023 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Повеќе »

Контакт© 2023 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae