Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 27.10.2018 година

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 27.10.2018 година

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија на кој освен информации за тековните активности на Редот се изврши и прием на еден Новис, издигнување на тројца Штитоносци во Витези, назначување на 2ца офицери, одликување на двајца офицери со орден на Големиот Крст и назначување на б. Giuseppe Scidone за Приор на Чешка од страна на с.Снежана Зечевиќ, Legat Magistrale за Чешка. Нека им е среќно.

На Собирот имавме чест да ни се обрати почесниот член на Редот Проф. Благоја Брајановски, чија најнова книга “Богатството е во сите нас“ ќе биде издадена од страна на O.S.M.T.H Македонија и набрзо ќе имаме можност да ја промовираме пред членовите и гостите на Редот.

Активности

25.11.2018

На 24.11.2018 година во Париз се одржа Собир за избор на Нов Голем Мајстор на Витешкиот ред на Темплари од Ерусалем, на кој б. Gérard Willery е едногласно избран за нов Голем Мајстор.

Повеќе »

02.11.2018

По повод празникот Св.Прохор Пчински, а на покана на б.Бобан Атанасов, на ден 01.11.2018 година, делегација на Редот присуствуваше на утринската Богослужба и Света Божествена Литургија во Манастирот Св.Прохор Пчински во с.Стрезовце, Кумановско.

Повеќе »

28.10.2018

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, одржана во Скопје на 27.10.2018 година

Повеќе »

09.09.2018

Голем Годишен Интернационален Собор на Витезите Темплари од Ерусалем , 7/8.09.2018, Женева

Повеќе »

30.08.2018

30.08.2018 година – Скопје, Презентација со наслов “ЗОШТО СМЕ ТУКА“ подготвена и образложена од Брат Дејан Инџевски на последната неформална средба на Големиот Приорат на Македонија одржана во Шато Камник.

Повеќе »

Контакт© 2019 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae