Активности

05.01.2017

Секоја година на 5ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Редот. Годинава Кумот Димитар Анастасовски ја предаде Славата на Кумот за 2018та година, Васил Наумовски, кај кого падна паричката на денешното чествување. Нека му е честито и бериќетно кумството.

Повеќе »

27.11.2016

Инвеститура во Монако одржана на 25/26.11.2016 година

Повеќе »

01.11.2016

During this Investiture, two German Squires were Knighted and subsequently, the Grand Prior H.E. Fra. Manfred Biewer passed his Grand Priorship to his successor, now the Grand Prior H.E. Fra. Roberto Fazzio.

Повеќе »

04.09.2016

Големиот приорат на Македонија на витезите темплари на Ерусалим (O.S.M.T.H.) од 2-ри до 4-ти септември 2016 г. во Охрид, беше домаќин на над 150 витези Темплари од целиот свет.

Повеќе »

29.04.2012

Инвеститура во Белград СРБИЈА на 28.04.2012

Повеќе »

20.06.2011

Интернационална Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија во Охрид, 19 јуни 2011 година

Повеќе »

26.05.2011

Инвеститура во Москва, РУСИЈА на 25.05.2011

Повеќе »

07.11.2010

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје 06.11.2010 година

Повеќе »

Контакт© 2023 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae