Активности

17.04.2022

Dear Brothers and Sisters,

Let the resurrection of our Lord lift us from loneliness and weakness and lead us to strength, beauty and happiness. Allow the resurrection miracle to fill your hearts with love, hope, and joy.

CHRIST IS RISEN!

Повеќе »

14.04.2022

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 14.04.2022 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје.

Повеќе »

07.01.2022

Божикна честитка од Големиот Приор на Македонија Снежана Зечевиќ.

Честит Божик браќа и сестри. Христос Васкресе!

05.01.2022

05.01.2022 година, Скопје – Како и секоја година на 5-ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Ред.

Повеќе »

01.01.2022

Среќна Нова 2022ра година почитувани браќа и сестри!

Повеќе »

15.12.2021

Свечен Собор на Големиот Приорат на Македонија се одржа во Скопје на 15.12.2021 година, а започна со Молитва во Црквата Св.Димитрија во Скопје и продолжи со Свечен Ритуал на Редот на кој беа споделени информации за тековните активности на Редот, идни планови, проекти и обврски на членовите.

Да живее Витезот!

Повеќе »

13.05.2021

BAUCEANT IN BERNE
GRAND PRIOR EMERITUS OF THE U.S.A.
SENECHAL D’HONNEUR du Grand Prieuré de FRANCE
Knight Grand’Cross Vincent Georges ZUBRAS Jr
4 juillet 1949 – 10 mai 2021

Повеќе »

28.04.2021

Нашиот Брат,

Витезот БЛАГОЈА БРАЈАНОВСКИ од Големиот Приорат на Македонија, нé напушти и вчера го испративме во неговиот вечен дом.

Повеќе »

Контакт© 2024 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae