Активности

26.10.2017

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 125.10.2017 година

Повеќе »

13.10.2017
25.09.2017

Интернационална Инвеститура на Големиот Приорат на Шпанија, Барцелона 22-23.09.2017 година

Повеќе »

18.05.2017

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 18.05.2017 година

Повеќе »

16.02.2017

Инвеститура на Големиот Приорат на Македонија, Скопје, 15.02.2017 година

Повеќе »

05.01.2017

Секоја година на 5ти јануари Големиот Приорат на Македонија го чествува големиот Христијански празник Св.Наум Охридски Чудотворец, Слава на нашиот Редот. Годинава Кумот Димитар Анастасовски ја предаде Славата на Кумот за 2018та година, Васил Наумовски, кај кого падна паричката на денешното чествување. Нека му е честито и бериќетно кумството.

Повеќе »

27.11.2016

Инвеститура во Монако одржана на 25/26.11.2016 година

Повеќе »

01.11.2016

During this Investiture, two German Squires were Knighted and subsequently, the Grand Prior H.E. Fra. Manfred Biewer passed his Grand Priorship to his successor, now the Grand Prior H.E. Fra. Roberto Fazzio.

Повеќе »

Контакт© 2019 OSMTH Magnum Prioratum Macedoniae